dijous, 30 de gener del 2014

Dissabte 8 de febrer, vine al Casal!

Si veniu el dissabte 8 de febrer al Casal podreu gaudir de la fira d'entitats, del dinar, del concert de sobretaula, participar a la manifestació i, també, gaudir de les cançons d'aquest manresà, en Jo, Jet.
No us ho perdeu!


dimecres, 29 de gener del 2014

Desallotjament o privatització dels somnis (Jordi Casajuana)

http://lluitemperunsomni.blogspot.com.es/2014/01/desallotjament-o-privatitzacio-dels.html?spref=fb


Bon dia, sóc Jordi Casajuana, Igualadí de 26 anys, treballador i cursant estudis de nivell superior, de família de classe mitjana (que no pot escatimar diners en cap luxe però alhora no pateix, de moment i per sort, per posar el plat a taula). Dit tot això vull mostrar el meu profund suport a l’ espai pels somnis i a la defensa vers el seu desallotjament dictat pels jutjats.

Mai he estat d’ acord amb l’ ocupació d’ espais sense motiu i pel simple fet de disposar d’ un sostre on viure quan altres s’ han trencat les banyes en aconseguir comprar i mantenir el seu habitatge, ara bé, sí que crec en l’ opció de l'ocupació sempre i que sigui per fomentar la cooperació, voluntariat, generar un espai per a debats i iniciatives i oferir a la ciutadania una alternativa on discutir les realitats actuals que passen en el dia a dia a la ciutat.

Crec fermament que el jovent que ha optat per ocupar les antigues piscines del Casal ho ha fet amb una ferma idea d’ obrir l’ espai a tota la ciutat, un espai que, si bé no és seu, tampoc podríem afirmar al 100% que era del Bisbat de Vic, ja que ha estat molts anys en desús i amb un projecte d’ enderrocament que no s’ ha dut mai a terme. És doncs legítim que un grup de joves ocupi un espai per a fer-hi un centre social? No, ara bé, És legítim doncs que el Bisbat de Vic tingui en propietat un gran espai al centre de la ciutat d’ Igualada i on es podrien allotjar vàries entitats culturals igualadines/activitats i o espais que puguin oferir una alternativa de diàleg? En la meva mentalitat tampoc hi té cabuda.

Amb les preguntes anteriors no intento que la gent es posicioni ni en un bàndol ni en un altre però realment creuen que uns joves que van demanar un espai a l’ Ajuntament per incentivar el diàleg de la realitat on vivim i on obrir un espai per a la participació de tota la ciutadania Igualadina en assemblees, projectes, debats i moltes altres activitats es mereixen un desallotjament? Perdonin però no.

Dit tot això també he de confessar que per horaris, feina i altres coses que no vénen al cas no he pogut assistir a cap acte dels que s’ han dut a terme fins ara a les antigues piscines del Casal, cosa que no m’ ha fet desinteressar-me pel tema en tenir coneguts, veure publicacions del tema i tenir una curiositat profunda en voler saber del tema.

Espero doncs haver esborrat la estranya tendència que té la gent en generalitzar quan parla de l’ espai pels somnis, no sols el recolza qui hi pot anar i participar en el dia a dia de les instal·lacions i, si finalment es porta a terme el desallotjament, espero que els Igualadins siguem conscients de l’ espai que estem perdent i que l’ Ajuntament variï el seu discurs vers a aquests joves oferint-los diàleg, mediació i un espai alternatiu on dur a terme totes les activitats que de ben segur voldran i tindran la intenció de compartir amb tots nosaltres. Qui no prefereix un espai viu on generar alternatives de diàleg i noves idees vers un espai abandonat i oblidat?



Per totes les raons que comento espero que en les manifestacions i actes en contra del desallotjament del Casal i, malgrat que no puc assistir a la majoria d’ aquests actes, ja que actualment visc i treballo fora de la ciutat, hi sumin un participant moral més.

dimarts, 28 de gener del 2014

Article Cedir per pactar de Laia Vicens (InfoAnoia, 28.01.2014)

Article CEDIR PER PACTAR de Laia Vicens (InfoAnoia, 28.01.2014)
http://infoanoia.cat/not/6006/cedir_per_pactar/

Aquest havia de ser un article sobre els motius que em fan dubtar de l’Espai pels Somnis, l’ocupació de les antigues piscines del Casal per part d’un grup de joves d’Igualada que volen un espai autogestionat. No em sentia part del jovent igualadí que diuen voler aglutinar, com si les 3000 persones de menys de 25 anys que hi vivim haguéssim de combregar amb aquesta iniciativa. No em quadrava la idea de demanar diàleg ara, quan el col·lectiu que va ocupar les piscines va actuar unilateralment, sense previ avís i només perquè l’Ajuntament no els donava un espai pel seu projecte. 

Els joves han preparat una memòria que han fet arribar a partits polítics i a la societat igualadina en general, on hi expliquen de manera clara els motius de l’ocupació i els objectius que persegueixen amb aquesta. Però si res no canvia, el 13 de febrer es produirà el desallotjament, per ordre judicial, de l’Espai pels Somnis. Un desallotjament que, en realitat, no convé a cap de les parts implicades: ni a l’església, perquè embrutaria la seva imatge; ni a l’Ajuntament, perquè demostraria que el seu paper de mediador ha fracassat; ni als joves, perquè encara que es podrien beneficiar d’un rebombori i notorietat pública, es quedarien sense local una altra vegada. 

El diàleg de sords –tothom vol parlar però ningú s’escolta- s’ha entrebancat i tapa l’origen del problema: fins a quin punt és legítima l’ocupació d’un espai buit de propietat aliena? Amb milers de pisos buits i famílies sense poder pagar-se un habitatge, la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca ha abanderat una lluita incontestable: el dret a viure en un habitatge digne. Però l’ocupació de l’Espai pels Somnis no és una resposta a una situació tan dràstica, tan catastròfica, perquè d’espais per debatre, per dur a terme activitats i per dinamitzar el jovent igualadí n’hi ha, com la Kaserna o l’Espai Cívic Centre. Però els joves de l’Espai pels Somnis no només volen això: la seva acció és una resposta a un sistema polític i social que ells no comparteixen, és l’evidència de l’afartament, és una acció amb connotacions ideològiques i polítiques, causes molt legítimes, d’altra banda.

El desallotjament sembla irrevocable, i a banda de preservar l’orgull del col·lectiu, no trobo cap motiu per defensar que no aturin l’ocupació, almenys temporalment. Així seria fàcil trobar una solució acordada amb l’Ajuntament i el Bisbat. Per això, si els joves volen mantenir obert el casal, el més fàcil és lluitar pel motiu de l’ocupació, no per l’ocupació en si. Si cedeixen i desallotgen el local, l’Ajuntament i el Bisbat tindran més predisposició a pactar, i pot ser que el Casal segueixi obert; però si no cedeixen, sembla que l’objectiu de la seva actuació només sigui l’acte de desobediència, no la construcció d’un espai de trobada. 

dilluns, 27 de gener del 2014

Dissabte, manifestació!

Passi el que passi amb les negociacions entre l'Ajuntament d'Igualada i el col·lectiu que dona vida l'Espai pels somnis, dissabte convidem a totes les persones de la ciutat i d'arreu del país a venir a Igualada a gaudir de les activitats que durant tot el cap de setmana ofererirem.


El Casal és d'Igualada i ho seguirà sent!
A les 19h, davant l'Espai pels somnis!



dimecres, 15 de gener del 2014

Dimecres 15 de Gener #ElsSomnisNoEsDesallotgen

Assemblea informativa
Aquest Divendres 17 de Gener a les 19:30 fem una assamblea oberta al Casal.
Es tracta d'informar sobre el casal i el desallotjament cautelar que es realitzarà el dia 13 de Febrer. Així podrem proposar i coordinar les accions per evitar aquest desallotjament i poder mantindre les piscines del Casal plenes vives. També ens servirà per demanar el suport d'entitats i grups d'igualada  i recollir firmes per l'Espai pels somnis.
Es tracta d'una assemblea oberta i per tant, ara més que mai, esteu totes i tots invitades.

L'endemà Dissabte 18 de Gener convoquem una Roda de premsa a les 12h a la plaça de l'església de Santa Maria. Per informar a la premsa i mitjans de comunicació del Espai pels somnis, el procés judicial, el desallotjament i les accions que hem fet , fem i farem per evitar-lo .  


Seguim amb les accions individuals !



Explica't en entrades anteriors




Aquest Dissabte 11 de Gener vam fer un mural per defensar l'Espai Pels Somnis i un vermut musical a carreg de Primo Zon.
Primerament moltes gràcies al grafiter i a Primo Zon per fer-ho possible i a totes les que hi vau assistir.


Informem que aquest mateix Dilluns dia 13 em presentat el recurs davant l'Audiència Provincial sol·licitant:
- Que sigui declarada nul·la la resolució de la jutgessa
-Que dicti una nova resolució anul·lant la mesura cautelar de desallotjament
-Que el recurs d'apel·lació presentat tingui efectes devolutius i suspensius del desallotjament cautelar
- I que en tot cas se suspengui l'ordre de desallotjament fins que no s'hagi resolt el recurs presentat.


Avui 15 de Gener a les 10:30 hem fet la primera reunió per crear  la Xarxa d'Aliments autogestionada d'Igualada. Per organitzar-nos i així poder transformar "les sobres" en ajuda mútua. La següent reunió serà el dia 23 de Gener a les 20h al Espai pels Somnis.
Moltes gràcies a totes les que ho esteu fent possible.

Continuem rebent suports de diferents entitats i en destaquem el suport de Baula-Comité Óscar Romero una organització de cristians de base de Santa Margarida de Montbui. ( Els suports s'anirà actualitzant en la llista de suports de l'entrada anterior)
Moltes gràcies per vostre suport. 

Mentrestant els mitjans segueixen  de prop les activitats i el procés del Espai pels somnis:


Anoia Diari - Sobre l'assemblea convocada pel divendres 17h

InfoAnoia  - Sobre l'assemblea convocada pel divendres 17h

Xarxa Penedès - On es fa ressò de la xarxa d'aliments autogestionats començada avui. 

Anoia Diari - Sobre l'acte musical de suport al Casal autogestionat fet dissabte 

La Veu de l'Anoia  - Sobre l'acte musical de suport al Casal autogestionat fet dissabte 



Queden 30 dies --------------------------------------------------------------------------------------------------------------



 


divendres, 10 de gener del 2014

Divendres 10 de Gener #ElsSomnisNoEsDesallotgen

Comencem a aturar el desallotjament!

Cartell vermut musical

Aquest dissabte comencem a aturar el desallotjament amb:

- La pintada d'un mural contra el desallotjament a l'Espai a les 12:00

- Vermut musical abans de dinar per compartir  opinions i idees amb l'acompanyament del músic Primo Zon

I continuem amb les accions individuals.

Mentrestant diversos mitjans de comunicació ( ràdio, premsa escrita i premsa online) han parlat del desallotjament del espai pels somnis i la voluntat del Casal autogestionat d'evitar-ho mitjançant diverses accions.

Tall de Ràdio Igualada

La Vanguardia

La Veu de l'Anoia

Infoanoia.cat

Anoiadiari.cat

xarxapenedes.cat

I ja hem rebut les primeres mostres de suport de:

Partits polítics:
Pirates de l'Anoia

Entitats:
Arran Igualada
Arran Gràcia
Igualada Indignada
Plataforma d'Afectats Per La Hipoteca de L'Anoia
Dones d'Igualada
Ecoxarxa Anoia
Endavant Anoia
Teixidora Casal Independentista d'Igualada,
Defensem l'Anoia
Plataforma d'Afectats per la hipoteca d'Osona
Nexe Anoia
Sepc Igualada
Baula

Casals socials:
Delicies Centre Social.
Casal De Joves De Lleida

Grups musicals:
Primo Zon
Ressaka Ska
Pirat's Sound Sistema

Negocis i empreses:
La Fonda Del Saumell 

Personalitats:
Teresa Forcades - Monja Benedictina, teòloga feminista i co-fundadora del Procés constituent a Catalunya
David Fernandez – Diputat del Parlament de Catalunya de la CUP
Ada Colau – Portaveu Plataforma afectats per l'hipoteca


Gràcies a totes per donar-nos suport!!

Queden 33 dies 

dijous, 9 de gener del 2014

Dijous 09 de Gener #ElsSomnisNoEsDesallotgen

#ElsSomnisNoEsDesallotgen
Anem avançant en la oposició al desallotjament, Volem un Casal alliberat!

Hem editat un pla perquè l'utilitzi tothom que vulgui donar suport al Espai pels somnis.

Volem aturar el desallotjament.
Remarquem que no volem faltar el respecte a ningú, ni fer burla de cap tradició religiosa. Només volem fer pedagogia dels nostres motius i raons amb actitut pacífica, dialogant i constructiva.

El catàleg d'accions es concentren en 4 punts.

1. Confessa't

Podeu anar a qualsevol parròquia de la ciutat d'igualada i confessar que heu alliberat el casal o que doneu suport al Espai pels somnis. Es tracta de explicar a tots els mossèns de la ciutat les raons individuals i col·lectives del perquè participeu en el projecte o en doneu suport.

Compartim un enllaç dels horaris de Sagrada Família d'Igualada on hi ha els horaris de confessions i el protocol que s'ha de seguir. Recordem que podeu anar a qualsevol parròquia.  

Confessions Sagrada Família


2. Truca i explica

Es tracta de trucar al bisbat (qui ha presentat la denúncia al jutjat) per donar suport al projecte de l'Espai pels Somnis i com en les confessions explicar les nostres raons i motius per donar suport o participar al Casal Autogestionat d'igualada. 

El telèfon del bisbat és el següent: 938832665
El telèfon del secretari del Bisbe: 938832477
El telèfon del delegat de joves del bisbat de Vic: 656366337

3. Emails

Com vam explicar en l'entrada anterior del blog, tenim una carta de suport que podeu enviar a tothom que ens pugui ajudar a aturar el desallotjament, ja sigui per correu ordinari o via email.

Carta Suport Espai pels Somnis


Us torno a proposar els correus de regidors i l'alcalde de la ciutat

castellsm@aj-igualada.net,
miserachsj@aj-igualada.net,
chacona@aj-igualada.net,

seguraj@aj-igualada.net,
soterasi@aj-igualada.net,
batallaj@aj-igualada.net,
pontj@aj-igualada.net,
capdevilaf@aj-igualada.net,
bacardita@aj-igualada.net,
torrasj@aj-igualada.net,
requesensj@aj-igualada.net,
ribaj@aj-igualada.net,
figueresx@aj-igualada.net,
salatp@aj-igualada.net,
rocaj@aj-igualada.net,
mateum@aj-igualada.net,
boixadea@aj-igualada.net,
plassar@aj-igualada.net


I us afegeixo els mails del Bisbat de Vici i del delegat de joves

bisbatdevic@bisbatvic.com
joves@bisbatvic.com

4. Participa en les mobilitzacions  

-Explica-ho a amics, familiars i coneguts; fes-ne difusió per les xarxes: facebook, twitter , instagram, Google+...

-Vine a les assemblees: Divendres 17 de gener a les 19:30 al Espai pels somnis
Assemblea oberta per coordinar la resposta al desallotjament i suport al Espai pels somnis. 

-Vine als actes de recolzament

Dissabte 11 de gener a les 12h al Espai
Vermut musical  abans de dinar per compartir  opinions i idees, i pintada d'un mural-protesta.Un dels músics que han confirmat que assistiran a l'esdeveniment és el músic Primo Zon


Dissabte 18 de gener a les 11:30
Roda de premsa per explicar el procés judicial, el desallotjament i el suport igualadí al Casal autogestionat. Necessitem demostrar el suport popular, som molts, més i tot, som manada. 


------------------------------------------------------------------------------------

Per últim continuem fent referència a les paraules del Papa Francesc al comiat de les Jornades Mundials de la Joventut el 28 de Juliol a Rio de Janeiro, Brasil.
 

"Espreso el deseo de una civilización más justa y fraterna. Los jóvenes en la calle. Son jóvenes que quieren ser protagonistas del cambio. Por favor, no dejen que otros sean los protagonistas los cambios. ¡Ustedes son los que tienen el futuro! Por ustedes entra el futuro en el mundo.  [...] Les pido que sean constructores del futuro. Que se metan en el trabajo por un mundo mejor. Queridos jóvenes, por favor ¡no balconeen en la vida! ¡Métanse en ella!  "
 

Queden 34 dies  

dimarts, 7 de gener del 2014

Dimarts 07 de Gener #ElsSomnisNoEsDesallotgen

Van avançant les accions per defensar el projecte del Espai pels Somnis en amenaça pel dia 13 de Febrer de "desallotjament cautelar".

De qui és el Casal?

Tenim un model de carta que podeu enviar via e-mail o correu ordinari a tothom de l'ajuntament o l'Església que ens pugui ajudar a aturar el desallotjament

Carta Suport al Espai pels somnis

Us proposem uns quants correus d'accés públic dels representants de l'ajuntament:

castellsm@aj-igualada.net,
miserachsj@aj-igualada.net,
chacona@aj-igualada.net,

seguraj@aj-igualada.net,
soterasi@aj-igualada.net,
batallaj@aj-igualada.net,
pontj@aj-igualada.net,
capdevilaf@aj-igualada.net,
bacardita@aj-igualada.net,
torrasj@aj-igualada.net,
requesensj@aj-igualada.net,
ribaj@aj-igualada.net,
figueresx@aj-igualada.net,
salatp@aj-igualada.net,
rocaj@aj-igualada.net,
mateum@aj-igualada.net,
boixadea@aj-igualada.net,
plassar@aj-igualada.net


Moltes gràcies pel vostre suport, el casal és per igualada!

--------------------------------------------------------------------------------------------------------------------

Queden 36 dies

dilluns, 6 de gener del 2014

Dilluns 06 de Gener #ElsSomnisNoEsDesallotgen

Hem rebut un comunicat del jutjat on, la jutgessa, ha declarat un "desallotjament preventiu" pel dia 13 de Febrer. Sense més justificació de quin perill vol prevenir. Tenint en compte que l'espai portava més de 5 anys abandonat també és difícil d'imaginar que sigui un "desallotjament preventiu" abans del judici, per la urgència del propietari d'utilitzar el recinte.

De totes maneres no defallim. Continuem oferint la mà estesa al propietari, és a dir,  a les parròquies d'Igualada i a última instància al Bisbat de Vic per dialogar, negociar i pactar el futur de les piscines del Casal. Creiem que el diàleg és la millor opció per arribar a un bon acord per Igualada, i la seva gent , que hauria de ser el subjecte més important tant per les parròquies com pels joves del Casal autogestionat. Si la opció escollida no és finalment el diàleg i el pacte, no ens quedarem de braços plegats, mentre ens desallotgen per tornar a deixar l'Espai pels somnis abandonat uns quants anys més.

Assemblea extraordinària del dia 6 de gener
                                         
Avui hem fet assemblea preventiva a l'amenaça del desallotjament per part dels Mossos D'Esquadra el dia 13 de Febrer. I em acordat entre d'altres mesures les següents accions:

- Dissabte 11 de gener a les 12h al Espai
Vermut musical  abans de dinar per compartir moments, opinions i idees, i pintada d'un mural-protesta del desallotjament declarat pel 13F.
Obert a tothom 

- Divendres 17 de gener a les 19:30 al Espai
Assemblea oberta a les entitats, teixit associatiu de la ciutat i tothom que hi vulgui assistir per coordinar la resposta al desallotjament i suport al Espai pels somnis. 

- Dissabte 18 de gener a les 11:30

Roda de premsa per explicar el procés judicial, el desallotjament i el suport igualadí al Casal autogestionat.  


I mentrestant continuem construint dels somnis, realitats. 

- Dimecres 15 de gener 
Comencem a crear la Xarxa d'Aliments d'Igualada
A un quart d'onze al Espai pels Somnis
Organitzem-nos per transformar "les sobres" en ajuda mútua!


Per acabar unes paraules que va pronunciar el Papa Francesc al començar les Jornades Mundials de la Joventut el 22 de Juliol del 2013 a Rio de Janeiro, Brasil:

“Este primer viaje es precisamente para encontrar a los jóvenes, pero para encontrarlos no aislados de su vida; quisiera encontrarlos precisamente en el tejido social, en sociedad. Porque cuando aislamos a los jóvenes, cometemos una injusticia; les quitamos su pertenencia. [...]  Pero sobre todo, no aislarlos de toda la sociedad. Ellos, verdaderamente, son el futuro de un pueblo: esto es así. Ellos son el futuro porque tienen la fuerza, son jóvenes, irán adelante. ”

Gràcies, Francesc.    -     Queden 37 dies